Artiesten 2017

Ulik – Robotik (Duitsland)

Een machine komt tot leven, een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommel voorstelling. Mens en machine kunnen perfect samenspelen. Een muzikaal, humoristisch en visueel spektakel.

American Spinning Wheels (Nederland) 

Straattheater door ‘bejaarden’. Met hun spectaculaire voertuigen rijden zij stapvoets door het publiek. Komt dat zien!! Een scootmobiel, een rollator en een rolstoel, maar dan anders.

Compagnie Mobil – Sulky M1 (Nederland)

Een autootje en een enthousiaste maar onhandige bestuurder. De man is op zoek naar een vrouw die in zijn autootje past. Hij haalt halsbrekende capriolen uit om indruk te maken op de liefde van zijn leven. De liefde overwint alles, maar al zijn versietrucs gaan, letterlijk en figuurlijk, in rook op.

Stepworkx – Heksen op Hoge Poten (Nederland) 

Deze spannende heksen zijn ietwat ondeugend met hun bezem. Vanuit de hoogte nodigen ze u uit, maar … pas op! Sta ze niet in de weg, ze kunnen namelijk nogal humeurig zijn, een tikkeltje arrogant tot irritant, maar voor de kleintjes heel tolerant. Ze zijn lelijk, maar niet echt gemeen.

Stepworkx – Duo Douce (Nederland)

Dit ‘hoofd-loos’ stel is een ware giller. Ze zijn op zoek naar elkaar … en hebben soms een beetje hulp nodig van u. Als ze elkaar eenmaal gevonden hebben, voelen ze zich weer compleet … nou ja bijna.

Frans Custers – Votre Zjean (Nederland)

Zjean is sinds jaar en dag Lakei en verstaat zijn vak als geen ander. Hij behandelt u altijd met respect. Maar let op: Met overdreven gladheid bewerkt hij u. Zijn doel is altijd het versterken van zijn eigen maatschappelijke en financiële positie die echter minder hoog is dan hij zelf wil laten voorkomen. Hij schuwt daarbij geen enkel middel en dus wees op uw hoede.

Tukkers Connexion – Classic Ralley Ride (Nederland) 

In de verte klinkt de omroeper met  zijn wervelende commentaar, de  motoren ronken, het startschot  knalt. Over enkele ogenblikken  komen de grote racers van weleer  voorbij. Uitbundigheid voor de  koploper, bemoedigende woorden voor  de treuzelaar. Het publiek  wordt  plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding en de banden worden verwisseld, de brandstof bijgevuld. En dan … alle remmen los, op  naar de  finishvlag.

Mimo Huenchulaf – Anything Can Happen (Chili) 

‘Een glimlach verandert je leven’. Mimo is klassiek mime, acrobatiek, straat mime en clownerie. Bij Mimo is niets hetzelfde. Het is één en al interactie met zijn publiek, passerende voertuigen en dieren. Mimo gaat met u op reis naar een wereld zonder angst of beperkingen waar van alles kan gebeuren.

Ruut van Hooft – Jannes de Groenteman (Nederland) 

Jannes is een vertrouwde verschijning op de markt. Getooid met alpinopet en zijn onafscheidelijke dikke bolknak geeft hij een vrolijk tintje aan iedere markt. Jannes strooit met zijn milieu-vriendelijke praatjes tijdens zijn groente en fruitverloting.

Theater Irrwisch – Mudjumping (Oostenrijk)

Eigenwijs straattheater. Het zijn vagebonden, zwervers. Ze zijn altijd in beweging en zijn nergens thuis – en zo zien ze er ook uit . Ze leven van het showen wat ze kunnen, en ze kunnen veel doen. Schippers, verhalenvertellers, acrobaten, drummers, zangers ….. maar echt niet alleen dat, want dat is niet waar het allemaal om draait. Het gaat meer om wat er tussendoor gebeurd, tussen de trucs, tussen de zwervers onderling en het publiek, eigenlijk alles tussen de regels door. Want wat belangrijk is, is niet wat je kunt doen, maar de manier waarop je het doet.
Een ontroerend verhaal over het leven op straat en elders.
Irrwisch combineert theatraliteit met fysieke prestaties en met een ongelooflijk gevoel voor humor om tot een geestige en intelligente prestaties te komen!

Circus Vladimir – De Kleine Prins (Nederland)

De Kleine Prins op een rijdende ‘planetoïde’ waarop hij woont. Uit de planetoïde groeit op gegeven moment een roos. De verbaasde Kleine Prins verzorgt deze met water en aandacht. Uiteindelijk schenkt ie hem weg aan iemand uit het publiek.

Vivaz – Percussie (Nederland) 

Vivaz Samba is een enthousiaste Samba percussie band uit Woerden. Enthousiasme en Braziliaanse energie maken deze band tot een succes. Laat u meeslepen.

Hendrik & Co – Comme Chez Moi (Belgie) 

Comme Chez Moi opent zijn deuren! Een handig, mobiel restaurant. Snel een hapje eten maar nergens plaats te vinden? Met een vingerknip bouwt de kelner voor u de ideale setting voor een romantisch diner voor twee.

Rob’s Kinder-draaimolen – Draaimolen (Nederland) 

Een ouderwetse kinderzweefmolen. Er kunnen 14 kinderen plaatsnemen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De allerkleinsten worden met een extra gordeltje vastgezet.

Acrobuffos – Waterbombs (Verenigde Staten Amerika) 

Trek je zwaard voor een hysterische waterballon-gladiatorenshow vol komische capriolen, vliegende waterbommen en luide operamuziek.

Martin Forget – Space-Ci-Men (Nederland) 

Een groep van vijf robots wandelt rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel.

Rabobank – Speeltoestellen

Lekker springen op en neer steeds maar weer, maar… wel je schoentjes uit.

Leipe Leo – Bartholomeus De Dorpsgek (Nederland) 

Hij praat, zingt en maakt muziek: eenvoudig en puur. Is hij nou een filosoof of toch een troubadour? In ieder geval weet hij waar het in het leven om draait. Hij bespeelt niet alleen fluitjes, mondharp, mondharmonica’s, lepels en kazoo maar is tegenwoordig ook in het bezit van een vrij nieuw Zwitsers instrument, ‘de Hang’. En dit alles op het terras van de Pompier!

Sonate – Sonate Te Land (Nederland) 

Twee grote hoorns worden voortgedreven door twee zingende aquanauten. Door de luidsprekers kan hun gezang mijlenver gehoord worden.

Hatsjiekeflats – Het Paintbal Atelier (Nederland) 

Wat een meesterwerken worden er in het atelier Hatsjiekeflats gemaakt. Niet met pallet en kwast maar met paintball pistolen. Een huis, bal, vliegtuig of misschien juist meer iets van het seizoen!? Het maakt helemaal niets uit, het is ‘spektakel kunst’

Shalton Theatre – Sky Dreams (Nederland) 

Vliegen als een vogel. Verbeelding, illusie en werkelijkheid versmelten tot een indrukwekkend totaal. Een visueel en grensverleggend schouwspel. Reikend tot ver achter de horizon …

Get Insane – Freestyle BMX (België)

Iedereen kent ze nog wel, de BMX-rage uit de jaren ’80. Ondertussen is deze rage uitgegroeid tot een volwaardige discipline die techniek, creativiteit en een ‘Insane-attitude’ combineert tot de meest maffe stunts! Stunts uitvoeren door te “grinden” (de fiets balanceren op een buis of een rand van een obstakel) of te springen over een funbox en andere obstakels. De Inasane BMX-‘ers vermaken het publiek door ingewikkelde tricks met een hoog spektakelgehalte!