Artiesten 2018

Campi Qui Pugui – Mannekens Piss (Spanje)

Wat doet Manneke Pis in Woerden? De tijd is gekomen om een nieuwe fontein te introduceren. De ingrediënten?

Veel brons, een drietal bijzondere levende standbeelden, kleurrijk licht en vooral heel veel water …

Duo Abbraccio – Hug you! (Belgie) 

Ze zijn er opeens en zo zijn ze weer weg. Plotsklaps naast je, voor je auto, op je schoot … of ze nemen je mee waarheen dan ook! Het is pure improvisatie theater en de hoofdrol … speelt U.

Marc Heijnen – Bankman (Nederland)

De Bank … een plek voor iedereen. Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt.

Claudio Mutazzi – Street Coffee (Italie)

Een korte koffiepauze in de hectiek van alledag: een bakfiets verandert in mobiele koffiebar. Een opvallend figuur mengt zich tussen de toeschouwers en lokt ze uit hun tent, een Italiaan.

Close Act – Actred (Nederland)

Zes krachtige steltdansers toornen hoog boven het publiek uit en trotseren de verwachtingsvolle blik van het publiek. Ze gebruiken enorme vlaggen om de kijkers te verleiden, te bespelen en te imponeren. Verwarring doet zijn intrede als het ontrafelen begint. Zijn het krijgers of verleiders, zijn ze boos, geamuseerd of is het slechts spel. Twee slagwerkers zwepen met een stevig ritme de zes dansers op.

Irrwisch – The Bobbies (Oostenrijk)

Sluit ramen en deuren, bind kinderen vast in de kinderwagens, haal etalages en toonbanken leeg, let op uw tas, bh en portemonee: Irrwisch uit Oostenrijk is terug in Woerden! Drie Engelse politieagenten geven een geheel eigen en theatrale invulling aan het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Ze kiezen voor de aangename chaos, verwarring en hilariteit.

Beeldje.nl – De Ladderverplaatsers (Nederland)

De ladderverplaatsers plaatsen hun ladder altijd doelbewust op de juiste plek én waar ze maar willen. Staat u in de weg? Geen probleem! U kunt toch ook een ladder vasthouden.

SAMSUNG CSC

Bubblica – Bubblica’s mobiele zeepbellen (Nederland)

Laat je betoveren door de bijzondere wereld van de zeepbel! Een mysterieuze zeepbellenshow vol spektakel. Het neemt jou graag mee op reis in hun ongrijpbare realiteit.

Bonpardon – l’ Ambulance de la Chance  (Belgie)

De dokters van ‘l’ Ambulance de la chance’ zijn het medicijn van ‘La Douce France’. Deze dokters kennen geen grenzen. Zij  zorgen ervoor dat u rustig genietend en stress-vrij oud kunt worden. Heb je toch stress, dan wordt je met de aftandse retro ziekenwagen onderworpen aan een ludieke en doeltreffende therapie!

Chonk – Krijt (Belgie)

Je wordt als kind uitgenodigd in een huiskamer om met stoepkrijt de dan nog zwarte meubels te kleuren. Alles kan ‘be-krijt’ worden tot en met de suppoost! Het schrikbeeld van alle weldenkende ouders: ‘Don’t try this at home’.

Excoot – Ami6 (Nederland)

Ami6, een Citroën met een flinke dosis positivisme danst, flirt en vliegt over straat. Een rijdend vehikel met een eigenwijze persoonlijkheid speelt met u.

Vivaz – Percussie (Nederland) 

Vivaz Samba is een enthousiaste Samba percussie band uit Woerden. Enthousiasme en Braziliaanse energie maken deze band tot een succes. Laat u meeslepen.

Jarno di Parno – De Watermannetjes (Nederland)

Het is water, water en nog eens water wat hun leven beheerst, de watermannetjes. Houdt rekening met een stel dwazen die u verwarren, choqueren en vermaken. Wees op uw hoede. Ze verstoren de openbare orde, maar bovenal ze maken er feestje van.

Rob’s Kinder-draaimolen – Draaimolen (Nederland) 

Een ouderwetse kinderzweefmolen. Er kunnen 14 kinderen plaatsnemen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De allerkleinsten worden met een extra gordeltje vastgezet.

Jelicious – Van Katoen (Nederland)

De elegante zusjes Anna en Hannah creëren kleine lichtpuntjes in het dagelijkse leven. Zij laten een spoor van creativiteit na. Ze versieren met breiwerken en borduren met garen om alles dat het leven brengt mooier te maken, een lijnenspel van wol in de lucht, een kruissteek in een blad van een boom.

 Kompagnie Ofwel – De Miami Boys (Belgie)

Twee aangespoelde ‘beach boys’ surfen zwierig door de straten. Op de aangepaste beats proberen ze het vrouwvolk te versieren. Laat u verleiden! Benieuwd of en hoe dat lukt.

Rabobank – Speeltoestellen

Lekker springen op en neer steeds maar weer, maar… wel je schoentjes uit.

Leipe Leo – Bert Bierelier (Nederland)

Bert is een oude rot in het ‘horeca-vak’. Hij begint de dag al vroeg te borrelen. Of je nou veel hebt aan Bert is niet helemaal duidelijk. Gezellig is hij in ieder geval. Nu maar hopen dat de dorstige gasten dat ook vinden op het terras van de Pompier.

Medusa – Drakenrijders (Nederland)

Deze dames zijn niet om mee te spotten. Ze berijden hun draken, wezens die vrijwel niet te temmen zijn. Als zo’n draak zijn dag niet heeft … nou, berg je dan maar.

Pret op Recept – Leoke (Nederland)

De grote baby in de box kijkt verwonderd om zich heen. Leoke is een druktemaker maar nog te klein voor de grote mensenwereld. Hij is knap, blij en kwetsbaar en heeft behoefte aan bescherming zoals elk klein kind. Nieuwsgierig als hij is maakt hij contact met jong en oud.

Relacts – Tok Tuk Tuk (Nederland)

De kip wil haar ei kwijt aan het publiek, maar in ruil daarvoor mag zowel jong als oud(er) publiek haar ei kwijt bij de kip. Bijvoorbeeld in de vorm van een liedje, een gezellig praatje of een dansje. De haan dirigeert dit alles op geheel eigen wijze, onder andere met behulp van zijn minipiano.

Rufino – Gran Teatro Dentro (Italie)

Pop-up theater uit Italië. In onze buik zit een borrelende massa van gedachten, angsten, stemmingen en emoties. Fausto Barile opent liever zijn buik dan zijn mond. Hij ontknoopt zijn jas en hemd om zijn ‘buik-theater’ wijd open te spreiden en te laten zien.

Theater Flats

Theater Flats – De Rollatorwijffies (Nederland)

Ze zijn wat wereldvreemd, de dames van Theater Flats. Je komt zo overal tegen. Met een bijzondere garderobe zijn ze onvermoeibaar, bemoeiziek, luidruchtig maar vooral ludiek. (Lokatie: Oudeland en Weddestein)

Ruut van Hooft – Jan van der Putte (Nederland)

Jan heeft een probleem; zijn Duitse Staander is niet blijven staan. Zijn hond moet terug, desnoods met uw hulp.

Stephworx – Victorian Rebelians (Nederland)

Op golven van Victoriaanse elegantie … dansen deze ‘Rebelians’ op eenzame hoogte. Uitdagend en vrij in hun eigen tijd! Ze nemen je graag mee in hun betoverende wereld van Couture en Steampunk.